Regulament

Regulament

„Parângul Night Challenge” este o competiție sportivă, nocturnă.

Principala regulă în cadrul acestei competiții este respectul pentru natură.

Concursul are două seccțiuni, alergare și ski de tură, fiecare participant poate să concureze la una dintre cele două probe. Categoriile de vârstă  sunt următoarele: Alergare Masculin 18– 34 ani /  35-49 de ani/ 50-59, 60-69, 70+. Feminin,18– 34 ani / +35 ani . Ski, masculin, -35 de ani si plus 35 de ani, feminin, OPEN. Vor fi premiați primii trei clasați la fiecare categorie de varstă. În cazul în care una dintre categorii nu însumează un număr de minim 6 concurenți, la acea categorie se va premia doar locul 1.

Există și o cursă de alergare pentru copii, intitulată Vertical Kids Race. Categoriile de vârstă pentru această secțiune sunt următoarele, atât pentru fete cât și pentru baieți.

categoria sub 10 ani, categoria 10-14, categoria 15-18

Copiii beneficiază de înscriere GRATUITĂ, premiile vor consta în diplome și ciocolată și se vor premia locurile 1-3. Prezența unui părinte este obligatorie. Traseul este în lungime de aproximativ 200 m , numai în urcare.

Echipament obligatoriu 1. frontală. 2. număr de concurs purtat la vedere pe tot parcursul  cursei.  (numărul de concurs este distribuit de către organizator)

Recomandăm – bețe,  căciulă sau șapcă, telefon, mănuși, pantalon lung, tricou cu mânecă lungă, haină de vânt.

Echipamentul se va verifica la start și la sosire, nu se intră în concurs fără echipamentul obligatoriu complet.(frontală, număr concurs)

Organizatorii își rezervă dreptul de a întrerupe, amâna sau anula desfășurarea concursului din cauza oricărui motiv care poate pune în pericol siguranța concurenților.

Validarea înscrierilor și distribuirea numerelor de concurs se va face la fața locului, în data de 18.02.2023, începând cu ora 16 până la ora – 18

Ședința tehnică va avea loc la start în data de  – ora 18;05 – 18;20.

Startul va avea loc la ora 18;30, în data de 18.02.2023

Cronometrarea se va face la secundă.

Nu există timp limită, organizatorii se vor retrage de pe Vârful Parângul Mic doar după sosirea ultimului participant.